Biskvit:
- 5 jaja (najbolje domaća)
- 5 žlica šećera
- 5 žlica glatkog brašna
- Žličica praška za pecivo
Ostalo:
- 1 mjerica jagoda, cca pola kile
- 500ml vrhnja za šlag
- 3 vanilin šečera
- 200 grama šečera u prahu
- 250 grama mascarponea
- 1 jaje
- Malo čokolade za kuhanje, za ukrašavanje
Prvo mikserom umutiti žumanjke sa šećerom, zatim dodati ručno muteći brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati u šlag, i zatim ručno umiješati u smjesu.
Pečnicu zagrijati na 180 stupnjeva i peći cca 15 minuta. Na kalup za torte staviti masni papir, a krug namazati sa maslacem. Probati sa čačkalicom da li je biskvit gotov.
Biskvit će vam biti jako tanak, ali neka vas to ne brine, mora biti takav.
Jednu mjericu jagoda očistimo, prerežemo po pola i ostavimo da se natapaju u tri vanilin šečera.
Jedno žumance i dva vanilin šečera istučemo dok ne dobijemo pjenicu. Dodamo to u mascarpone i obradimo na pari. Na štednjak stavite jedan mali lončić, u njega stavite malo manje od pola lončića vode. Upalite štednjak i kada voda zavrije, na lonac stavite zdjelu od inoxa u kojoj vam je mascarpone pomiješan sa žutanjkom. Miješati to na pari par minuta.
Vrhnje za kuhanje izmiksati, dok se ne pretvori u čvrsti šlag.
Biskvit prerezati na pola. Na jednu polovicu izliti sok od jagoda, zatim na tu polovicu staviti kremu od mascarponea. Nakon toga poslagati jagode i na kraju na njih staviti šlag. Drugi dio biskvita stavite na šlag. Ostatak šlaga stavimo na biskvit, i ukrasimo po želji. Možete staviti ostatak jagoda i naribati čokoladu za kuhanje na tortu.
Dobar tek vam želim, u slast 🙂