Mladi mladima Praktične vještine

Tuljci

Za tuljke: 3 paketa svježe lisnatog tijesta iz lidla
Za kremu:

  • 7 jaja
  • 4 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer 
  • 110 gr gustina
  • korica limuna 
  • 0.7 l mlijeka
  • 10 dag maslaca

Lisnato tijesto izrežemo na trakice te spiralno omotamo oko svakog tuljka s tim da se rubovi preklapaju. Pečemo ih 18 min na 200°C. Od jednog komada lisnatog tijesta dobit ćete 12 tuljaka.

Mlijeko stavimo da uzavre, odvojimo bjelanjke od žumanjka. Žumanjke pjenasto umutimo sa šećerom, vanilin i limun šečerom. Dodamo naribanu koricu limuna te gustin. U žumanjke dodamo malo uzavrelog mlijeka. Smjesu ulijemo u preostalo mlijeko te kuhamo na laganoj vatri dok se krema ne zgusne stalno miješajući.Kad se krema zgusnula umiješajte maslac, a kad se maslac istopi, maknite sa vatre i lagano umiješajte snijeg od bjelanjka. Ohlađenom kremom punimo tuljke.

Marija <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.