Za tuljke: 3 paketa svježe lisnatog tijesta iz lidla
Za kremu:
- 7 jaja
- 4 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 limun šećer
- 110 gr gustina
- korica limuna
- 0.7 l mlijeka
- 10 dag maslaca
Lisnato tijesto izrežemo na trakice te spiralno omotamo oko svakog tuljka s tim da se rubovi preklapaju. Pečemo ih 18 min na 200°C. Od jednog komada lisnatog tijesta dobit ćete 12 tuljaka.
Mlijeko stavimo da uzavre, odvojimo bjelanjke od žumanjka. Žumanjke pjenasto umutimo sa šećerom, vanilin i limun šečerom. Dodamo naribanu koricu limuna te gustin. U žumanjke dodamo malo uzavrelog mlijeka. Smjesu ulijemo u preostalo mlijeko te kuhamo na laganoj vatri dok se krema ne zgusne stalno miješajući.Kad se krema zgusnula umiješajte maslac, a kad se maslac istopi, maknite sa vatre i lagano umiješajte snijeg od bjelanjka. Ohlađenom kremom punimo tuljke.
Marija <3